Dak, zolder & vloer

Een familielid in een Oostenrijks dorp help ik regelmatig met de renoveringswerkzaamheden van hun dorpsboederij. Neem gerust eens een kijkje op hun site om het resultaat te bewonderen.

Ik kom er inmiddels al een jaar of 8 meerdere malen per jaar en de stapels werk worden er niet minder op. Altijd weer plezierig om het klussen met een aangenaam verblijf bij je familie in het buitenland door te brengen.

Deze keer moest het volledige dak eraf. Daarvoor waren werkmannen ingehuurd die dat onder auspiciën van een gecertificeerde timmerman moesten uitvoeren. De wet is zo dat dit door een gecertificeerd timmerman wordt gedaan. De eisen wegen zwaarder wanneer het in de bedoeling ligt om er appartementen voor de verhuur in te huisvesten.

Tijdens het heen en weer slepen van de dakpannen, die er eerst af en daarna weer op moesten, was ik gevraagd om op de zolderbalken een werkvloer te leggen en daaroverheen de afwerkvloer. Tussen de werkvloer en het plafond van de etage eronder, werd een dubbele isolatielaag van verschillende materialen gebruikt. Een voor geluids- en de andere voor warmte-isolatie. Dit ook overeenkomstig de lokale eisen.

previous article next article