ONDERHOUD - bozanova

ONDERHOUD

ONDERHOUD
 
Van computers en netwerken
Alles begint bij het goed installeren en configureren van PC’s en netwerken, lees hierover meer op de pagina over PC-installaties.
Maar wanneer dit eenmaal verzorgd is, is het belangrijk dat je aandacht blijft besteden aan beiden. Door geregeld je netwerk te testen op veiligheid voorkom je mogelijke inbraak van hackers en bij optimale instellingen opereert jouw netwerk het snelst.
Ook je PC behoeft onderhoud. Niet alleen geregeld updaten van gebruikte programma’s, maar ook intern reinigen (stofvrij maken), het opschonen van het register en uitgebreid scannen op spam en virussen (méér dan wat je virusscanner voor je doet) wordt vaak vergeten. Deze handelingen kunnen de uiteindelijke levensduur van je apparaten aanzienlijk verlengen.
 
In en om het huis

Eenieder met een eigen huis zal erkennen nooit helemaal klaar te zijn met klussen en dat klopt ook! Wanneer je aandacht besteedt aan onderhoud van de volgende dingen zal je er langer plezier van hebben:

  • houten tuinmeubels in de olie zetten
  • deur- en raamlijsten controleren, repareren en verven
  • schuttingen controleren op rot en al of niet impregneren
  • groene aanslag verwijderen om dat je straat anders ook in de zomer glad is
  • houtwerk schuren en opnieuw beitsen

Als je er goed over na gaat denken dan zijn er legio zaken en facetten om het huis die regelmatig onderhoud verwachten. Doe eens een ronde en maak een lijstje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *